Mahalli Yemekler

Harse

02 Şubat 2014
Harse

Ahlat mahalli yemeklerinin başta gelenidir. En önemli özelliklerinden biriside kış yemeği olmasıdır. Döğme yani değirmende kabuğu alınmış buğday i...

Turşu aşı

02 Şubat 2014

Kaynamış suyun içine; dövme, nohut, kuru fasulye, yeşil fasulye konarak tandırın içine bırakılır (artık düdüklü tencerede pişiriliyor); ayrı bir ka...

Erik (kayısı) aşı

02 Şubat 2014

Dövme, nohut ve bakala (yeşil fasulye) suda kaynatılır. Kaynayınca erik ve su ilave edilerek çömlek içerisinde tandıra bırakılır, hafif ateşte pişi...

Çortu (lahana) aşı

02 Şubat 2014
Çortu (lahana) aşı

Turşu olarak da tüketilen çortu, aş yapılacağı zaman suyuyla birlikte küpten alınarak, çömleğe konur; içerisine bir kase dövmeyle, kemikli, ilikl...

Ayran aşı

02 Şubat 2014
Ayran aşı

Yağlı ayran iyice çırpılır. Ayran soğukken içine dövme atılarak tandıra konur, kaynayana kadar yavaş yavaş karıştırılır. Kaynadıktan sonra içeris...

Mercimekli cılbır

02 Şubat 2014

Yeşil mercimek suda haşlanır, içerisine kayısı kurusu (erik kurusu) atılır. Kızgın yağda soğan, kıyma, kayısı, mercimek, salça, domates kavrulur, üzer...

Metes

02 Şubat 2014
Metes

Hamurun küçücük parçalar halinde açılarak içine hazırlanan patetes harcının bırakılmasıyla suda haşlanarak yapılan yemektir... Üzerine ocakda kaynatıl...

Çorti Küftesi

02 Şubat 2014
Çorti Küftesi

Bir miktar su ve çorti 10–15 dakika kaynatılır. Bu suyla bulgur ıslatılır. Yarım saat bekledikten sonra ıslatılmış bulgura biraz un ilave edilerek iyi...

Tandırda balık

02 Şubat 2014
Tandırda balık

Van Gölü'nden tutulan inci kefali balığına yörede "Van Gölü balığı" denir. Balık temizlenir, yıkanır, tuzlanır. Yarım saat kadar tuzda bı...

Tuzlu balık

02 Şubat 2014
Tuzlu balık

Balıklar (Van Gölü balığı) yıkanır, 100 tane balığa bir kase tuz konarak (iri kaya tuzu) üç gün tuzda bekletilir. Daha sonra kevgire dökülerek sü...

Yarma aşı

02 Şubat 2014

Yeşil mercimek pişene kadar haşlanır. Ayrı bir tencerede, kızarmış tereyağının içerisinde soğan, salça, domates, yeşil biber, iyice kavrulur. Haşla...

Sütlü bulgur çorbası

02 Şubat 2014

Suda kaynatılan bulgur, kaynamış sütün içerisine katılarak kaynatılır. Sütün yağı olduğu için bu çorbaya yağ konulmaz.

Erişteli bulgur çorbası

02 Şubat 2014

Tereyağı kızartılır, isteniyorsa içerisine salça da katılır. Suyu ve tuzu ilave edilerek kaynatılır, erişte ve bulgurla pişirilerek servis yapılır....

Bezirgan çorbası

02 Şubat 2014

Su kaynatılır, içerisine dövülmüş sarımsak ve tereyağı atılır. Tabaklara kuru ekmek doğranarak bezirgan çorbasının servisi yapılır.

Patatesli (Kartoplu) pilav

02 Şubat 2014

Patates soyulur, ince ince doğranır, doğranmış patatesler kızarmış tereyağında (yağ çeşidi tercihe bağlı olarak değişebilir) iyice kavrulur, kavrulan ...

Baklalı (yeşil fasulyeli) pilav

02 Şubat 2014

Bakla (yeşil fasulye) ayıklanır, doğranır, haşlanarak iyice pişirilir. Pişirilen bakla, kızarmış tereyağında rendelenmiş iki adet domates ve ince ince...

Domatesli pilav

02 Şubat 2014

Bol domates rendelenir, ince ince kıyılmış soğanla birlikte kızarmış tereyağında domates suyunu iyice bırakıncaya kadar kavrulur. Kavrulduktan sonra s...

Karınlı pilav

02 Şubat 2014

Karın (işkembe) temizlenir, bir gün suda bekletilir ve tekrar yıkanarak ufak ufak doğranır, suda haşlanarak pişirilir. Haşlanmış karın, kazırmış te...

Soğanlı küfte

02 Şubat 2014
Soğanlı küfte

Bulgur, tuz, un ve biraz su ilave edilerek, elle şekil verecek hale gelene kadar iyice yoğrulur. Öte yanda ayrı bir tencerede ince ince doğranmış bol ...

İçli Küfte

02 Şubat 2014

Geçmişte tahta koçlarda satılarak dövülerek hazırlanan kıyma, günümüzde, robotta veya makinede çekilerek hazırlanır. Bir ölçek kıyma, iki ölçek bul...

Yoğurtlu (yalancı) küfte

02 Şubat 2014

Bulgur, bulgurun yarı ölçeği kadar un ve bir yumurta, tuz ve istenilen baharatları da kattıktan sonra iyice yoğrulur. Oluşturulan karışım, elle ufa...

Ufak Küfte

02 Şubat 2014

Kıyma dövülerek veya çekilerek hazırlanır. Bir ölçek ete iki ölçek bulgur, maydanoz, yeşil biber ve tuz konarak iyice yoğrulur. Oluşturulan karışım...

Çig Küfte

02 Şubat 2014

Sinirsiz ve yağsız çiğ köfte eti dövülerek veya makinede çekilerek hazırlanır. Bir ölçek ete iki ölçek bulgur konarak iyice yoğrulur. Etle bulgur b...

Yumurtalı çiğ küfte

02 Şubat 2014

Suda yarım saat bekletilen bulgurun üzerine; tereyağında kavrulmuş soğan ve domates ilave edilerek iyice yoğrulur. Ayrı bir kapta, kaygana şeklinde...

Ciğer taplaması (küftesi)

02 Şubat 2014
Ciğer taplaması (küftesi)

Karaciğerin içine biraz akciğer katılarak makinede çekilir. Bir ölçek ciğere iki ölçek bulgur, çekilmiş kuru soğan, nane, reyhan, biber ve isteğe b...

Mercimekli Küfte

02 Şubat 2014

Bir ölçek bulgur, bir ölçek mercimekle karıştırılarak sıcak suyla yarım saat ıslatıldıktan sonra iyice yoğrulur. Daha sonra soğan ve yeşillik ilave...

İlahna (lahana) dolması

02 Şubat 2014

Bulgur ve çekilmiş yağlı etten iç hazırlanır. Bulgur, un, kıyma, domates, soğan, domates salçası, biber salçası, reyhan, doğranmış maydanoz ve yağ ...

Kabak dolması

02 Şubat 2014
Kabak dolması

Bu yemek, yazın taze kabak, kışın ise kışlık sakız kabağı ile her mevsim yapılmaktadır. Kabak soyulur, temizlenir, ince tabakalar halinde yuvarlak ...

Domatesli Şile

02 Şubat 2014
Domatesli Şile

Domates, kızarmış yağda kavrulur (tereyağı veya sıvı yağ her ikisi de olabilir genellikle tereyağı kullanılır), üzerine iki su bardağı bulgur ilave...

Ekmek Çeşitleri

02 Şubat 2014

Ekmekler Ahlat'ta evlerde dört çeşit ekmek yapılmaktadır. Bunları şöyle sıralayabiliriz: Sac ekmeği, Tandıra vurularak pişirilen ekmek, Fetir, Çör...

Isırgan otu şillesi

02 Şubat 2014

Isırgan otu şillesi: Isırgan otu yıkanır, temizlenir, doğranır, kızarmış tereyağında güzelce kavrulur, istenirse içine salça atılabilir. Salça ile ...

Parpar (semizotu) yemeği

02 Şubat 2014

Parpar ayıklanır, yıkanır, doğranır. Bir tencerede yağ, soğan ve salça kavrulduktan sonra içine parpar ilave edilerek tekrar kavrulur. Bir yemek kaş...

Çireş şilesi

02 Şubat 2014

İlkbaharda (nisan-mayıs aylarında) toplanan çireş ayıklanır (yaprak gibi olur, yaprakları kullanılır), yıkanarak temizlenir, kızarmış yağda soğan v...

Çireş Aşı

02 Şubat 2014

Çireş ayıklanır, yıkanır, doğranır. Ayrı bir yerde su ile haşlanarak pişirilen dövmenin üzerine ilave edilir. Dövme haşlanırken içine kemikli et ve...

Jağ turşusu

02 Şubat 2014

Jağ (yörede toplanan yabani ot) güzelce temizlenerek sapından ayrılır, ufak ufak parmak büyüklüğünde doğranır. Kaynamış suyun içinde biraz yoğurt a...

Çortu (lahana turşusu)

02 Şubat 2014

Beyaz lahanadan güz aylarında yapılır. Lahananın yöresel adı “alahar-kelem” dir. Çortu için sık ve kuru başlı lahanalar ince ince doğranır, iyice y...

Heliz turşusu

02 Şubat 2014

Heliz nisan-mayıs aylarında toplanır; ayıklanıp yıkanarak temizlendikten sonra küpe bastırılır. Küpün içerisine bir avuç nohut (ekşisin diye), bir ...

Son Yorum Yapılanlar

Misafir - research paper help
research paper help Hi to everybody, here everyone is sharing such knowledge, so it’s fastidious to...
ESNAFLARDAN DÜZENSİZ ELEKTRİK ... Joomla! Makalesi içinde
Misafir - p1fnwf
http://www.suwalki24.pl
KÖPRÜLER VE HAMAMLAR Joomla! Makalesi içinde
Misafir - tr1x81
http://www.leszno24.pl/Masz_aspiracje_na_wyzsze_stanowisko_Lepiej_poszukaj_pracy!_,28386.html
AHLAT MAĞARA EVLERİ Joomla! Makalesi içinde
Misafir - vli29m
http://portalplock.pl/pl/
İdris Eminoğlu Vefat Etmiştir.... Joomla! Makalesi içinde
Misafir - mece3m
http://wegrow.info/nowosci,aktualnosci,15,1,ciekawostki,253.html
İlahna (lahana) dolması Joomla! Makalesi içinde

Son Eklenenler

Facebook'da Sayfamız

Hava Durumu

Mostly Cloudy

14°C

Ahlat

Mostly Cloudy

Humidity: 48%

Wind: 8.05 km/h

  • 24 Mar 2016

    Partly Cloudy 15°C 4°C

  • 25 Mar 2016

    Mostly Sunny 12°C 3°C

Kimler Sitede

Giriş yapan Üye yok

Ahlat Forum Ziyaretçi İstatistikleri

3579512
Bugün
Dün
Bu Hafta
Geçen Hafta
Bu Ay
Geçen Ay
Toplam
3262
3602
8760
13973
64503
149847
3579512

Bugünün Tahmini
5232

4.12%
3.53%
5.30%
0.65%
0.12%
86.28%
( 15 dakika) Online:23
23 misafir
Çevrim İçi üyeler

IP:54.161.82.122

Selçuklu Gazetesi

SP Simple Youtube

Please enter youtube id.